Kom genieten

Gezellig samen uit eten of dineren met vrienden en collega’s

Landgoed Stania in Oentsjerk is een unieke locatie in Friesland. Gelegen in de bosrijke omgeving van Noord Oost Friesland, op 10 km. afstand van Leeuwarden en Dokkum.

stania-friesland-kaartjeWeg van de drukte en hectiek ligt Landgoed Stania State verscholen in het gelijknamige park tussen Oentsjerk en Aldtsjerk op fietsafstand van Leeuwarden en Dokkum. Het Landgoed uit de 16e eeuw kent een rijke, nog zichtbare historie en wordt omringd door een van de prachtigste parken van Nederland ontworpen door de bekende tuinarchitect Roodbaard.

Stania State is een uniek gelegen landgoed en is geschikt om jouw feest, verjaardag, jubileum of huwelijk te vieren.

Vier jouw feest, verjaardag, jubileum of bruiloft op’t landgoed Stania State

uit eten in Friesland

Gezellig samen of in een klein gezelschap dineren

Onze koks koken zoveel mogelijk met streekproducten

Bekijk onze prijzenreserveer_online

 

leukste_restaurant-tytsjerksteradiel
Onze gasten beoordelen ons met een rapportcijfer van gemiddeld een 9!

uit eten in Friesland

Samen uit eten met collega’s, vrienden of familie

Een buffet reserveer je al vanaf € 18,75 p.p. en is mogelijk vanaf 15 personen.
of geniet met jouw gezelschap van een uitgebreid diner menu v.a. € 21,50 p.p.

Bekijk onze buffettenBekijk onze diner menu's

reserveer_online

Het park, de zichtbare historie en de ongedwongen sfeer zorgt voor een onvergetelijke belevenis.

In een sprookjesachtige omgeving midden in het park hoor je het vrolijke gezang van de vogels en ben je even helemaal weg. Met een ontspannen en informele sfeer maken we het jullie naar de zin. Onze gerechten en menu’s maken we voor iedereen toegankelijk die er gewoon even lekker tussen uit wil. Van mediterraan tot vegetarisch, wij zorgen op ons historisch landgoed voor een onvergetelijke belevenis. Van streekgerechten tot internationaal, vegetarisch of bijvoorbeeld een Italiaans hapjes buffet.

Grote of kleine groepen

Het maakt niet uit hoe groot het gezelschap is, je kunt met al je gasten bij ons terecht. Zo biedt de tuinzaal plaats aan 200 personen. En op mooie zomerdagen zetten we de deuren van de Tuinzaal naar het terras open. Gezelschappen tot ongeveer 80 personen kunnen terecht in de Brasserie. De intieme Bibliotheek biedt plaats aan een gezelschap tot ongeveer 25 personen. Deze knusse zaal heeft een privé-terras boven het water met uitzicht op het bos.

Bereikbaarheid

Kom je vanaf Leeuwarden of Drachten dan rijd je bij E10 de Trynwalden binnen. Als je met het openbaar vervoer komt is dit het punt (E10) om op lijn 51 over te stappen.

» Bekijk onze uitgebreide routebeschrijving

 

wokpaleis_friesland3