Alles ademt de sfeer van de 19e eeuw. Speelse waterpartijen, slingerpaadjes, weilanden, bosjes en fraaie lanen wisselen elkaar af.

Park & Terras

Het landgoed Stania State in Oentsjerk behoort tot de mooiste van Nederland. Het park is fraai gerestaureerd en is in de negentiende eeuw door tuinarchitect Lucas Roodbaard ontworpen (www.noordpeil.nl).

Speelse waterpartijen, slingerpaadjes, weilanden, bosjes en fraaie lanen wisselen elkaar af. Het bijbehorende landhuis is een ‘state’, wat een aanzienlijk huis betekent. Het landhuis wordt omringd door grote bomen, waarvan een aantal al 250 jaar oud is.

HighTea
highwine

Locatie

Het bos bij landgoed Stania State is het hele jaar geopend. U bent van harte welkom om er te wandelen. En misschien vangt u tijdens de wandeling een glimp op van de bewoners die er verblijven. Het bos biedt onderdak aan onder meer ransuilen, sijsjes en goudhaantjes.
Verscholen tussen de bomen ligt brasserie Stania State. U kunt bij ons terecht voor de brunch, lunch, high tea en borrel. Wij verwelkomen u graag op het terras of in een van onze sfeervolle kamers.

park
terras
openingstijden

U kunt bij ons ook uw feesten en partijen vieren. Wij voldoen graag aan uw wensen. Vertel ze ons en samen maken wij er een geslaagde happening van.