Mogelijkheden

Het prachtige park, het terras en de brasserie dragen bij tot een heerlijk ontspannen sfeer. Een plek om bij uitstek iets te vieren, maar ook om na een wandeling een kopje koffie te drinken.

Vier jouw feest, bruiloft of bedrijfsuitje op ’t landgoed

Brasserie & Theeschenkerij Stania State is gevestigd in een deel van het uit 1854 stammende gebouw. De historie van het landgoed gaat zelfs terug tot het begin van de 16e eeuw, toen Jeppe van Stania op de huidige plek een buiten liet bouwen. Stania State ligt midden in het gelijknamige park, verscholen in de bosrijke omgeving tussen Oentsjerk en Aldtsjerk op ca. 10 kilometer van Leeuwarden en Dokkum.

Samen er op uit

Brasserie & Theeschenkerij Stania State is het gehele jaar, alle dagen van de week op afspraak geopend voor o.a. diners, feesten, recepties, bruiloften (zakelijke)bijeenkomsten en vergaderingen. Een unieke mogelijkheid voor gezelschappen om in besloten kring iets te vieren of te bespreken. ledere zondag serveren wij op reservering ‘s ochtends ontbijt. Wij serveren op zaterdag en zondag o.a. diverse lunchgerechten, een English- of Afternoon Tea en in het voorjaar en zomer een picknick in het park. De picknick is op aanvraag voor gezelschappen eventueel te combineren met een rondrit per paard en wagen door de prachtige omgeving van de Trynwâlden, of een wandeling met de boswachter door het prachtige park.

 

Deze website geeft u een overzicht van hetgeen wij op Stania State te bieden hebben. Wij realiseren ons dat hiermee niet alle mogelijkheden zijn weergegeven. In overleg zijn aanpassingen aan uw persoonlijke wensen natuurlijk mogelijk. Vanaf 2007 beschikken wij over een stijlvolle romantische bruidssuite c.q. gastenverblijf.