Meer dan alleen koffie & high tea bij Stania State in Oentsjerk
Bron: Friesch Dagblad 14 juni 2018

 

De mensen van Stania State zijn er trots op dat hun landgoed is ontworpen door de bekende tuinarchitect Lucas Pieters Roodbaard (1782-1851). Hij deed dat in opdracht van de toenmalige steenrijke bewoner Theodorus Marius Theresius Looxma, eigenaar van een olieslagerij in Sneek. Maar je hoeft tegenwoordig niet van adel te zijn om op het landgoed rond te wandelen. “Het is een perfecte locatie voor elke gelegenheid of het nu een high tea, picknick, bruiloft of zakenlunch is. Families komen hier bij elkaar om na een wandeling door het park, heerlijk te genieten van de culinaire streekgerechten”, vertelt Henriëtte Post van Brasserie & Theeschenkerij Stania State.

Alle Menu's & Prijzen

 

In Friesland is een aantal prachtige parken en landgoed Stania State behoort zeker tot de top daarvan. Voor of na bijvoorbeeld een high tea is het aangenaam wandelen in het prachtige park wat rondom de state ligt. Henriëtte Post doet graag een suggestie voor een prettig verblijf in het park. “Je kunt bij ons een picknickmand bestellen en dan met familie of vrienden een leuke plek zoeken om te genieten van de landelijke en bosrijke omgeving.” Want te ontdekken valt er veel op het landgoed. Fraaie lanen, speelse waterpartijen, machtige bomen, slingerpaadjes en weilanden wisselen elkaar af. Alles bewoond door vogels en aangekleed met planten en andere bloeiende vegetatie.

Na een afwisselende wandeling is het dan ook heerlijk ‘bijtanken’ met een gevarieerd aanbod aan theesoorten tijdens (een vooraf gereserveerde) high tea. Dat kan in het park, maar ook op het gezellige terras of in een van de prachtige zalen in de Brasserie. “Bij de high tea serveren we streek- en ook zelfgemaakte producten. Denk daarbij aan de heerlijke Friese oranjekoek of eigen gebakken appeltaart en boterkoek.” Die high tea kan starten met een soepje vooraf en voor de afwisseling kan worden genoten van hartige en zoete lekkernijen. “En de thee kan onbeperkt gedronken worden in tal van verschillende smaken.”

Naast high tea en picknick heeft Stania State overigens veel meer te bieden. De rijke historie is duidelijk zichtbaar in de verschillende zalen in de Brasserie waar je terecht kunt voor o.a. een lunch, brunch, diner, (zakelijke)bijeenkomst, feest of receptie.

Sinds 2009 is Stania State een officiële trouwlocatie van de gemeente Tytsjerksteradiel.

 

› Bekijk hier het originele artikel als PDF bestand

 

 

 

  
Bron: Friesch Dagblad 14 juni 2018
  De mensen van Stania State zijn er trots op dat hun landgoed is ontworpen door de bekende tuinarchitect Lucas Pieters Roodbaard (1782-1851). Hij deed dat in opdracht van de toenmalige steenrijke bewoner Theodorus Marius Theresius Looxma, eigenaar van een olieslagerij in Sneek. Maar je hoeft tegenwoordig niet van adel te zijn om op het landgoed rond te wandelen. “Het is een perfecte locatie voor elke gelegenheid of het nu een high tea, picknick, bruiloft of zakenlunch is. Families komen hier bij elkaar om na een wandeling door het park, heerlijk te genieten van de culinaire streekgerechten”, vertelt Henriëtte Post van Brasserie & Theeschenkerij Stania State. [maxbutton id="4" ]   In Friesland is een aantal prachtige parken en landgoed Stania State behoort zeker tot de top daarvan. Voor of na bijvoorbeeld een high tea is het aangenaam wandelen in het prachtige park wat rondom de state ligt. Henriëtte Post doet graag een suggestie voor een prettig verblijf in het park. “Je kunt bij ons een picknickmand bestellen en dan met familie of vrienden een leuke plek zoeken om te genieten van de landelijke en bosrijke omgeving.” Want te ontdekken valt er veel op het landgoed. Fraaie lanen, speelse waterpartijen, machtige bomen, slingerpaadjes en weilanden wisselen elkaar af. Alles bewoond door vogels en aangekleed met planten en andere bloeiende vegetatie. Na een afwisselende wandeling is het dan ook heerlijk ‘bijtanken’ met een gevarieerd aanbod aan theesoorten tijdens (een vooraf gereserveerde) high tea. Dat kan in het park, maar ook op het gezellige terras of in een van de prachtige zalen in de Brasserie. “Bij de high tea serveren we streek- en ook zelfgemaakte producten. Denk daarbij aan de heerlijke Friese oranjekoek of eigen gebakken appeltaart en boterkoek.” Die high tea kan starten met een soepje vooraf en voor de afwisseling kan worden genoten van hartige en zoete lekkernijen. “En de thee kan onbeperkt gedronken worden in tal van verschillende smaken.” Naast high tea en picknick heeft Stania State overigens veel meer te bieden. De rijke historie is duidelijk zichtbaar in de verschillende zalen in de Brasserie waar je terecht kunt voor o.a. een lunch, brunch, diner, (zakelijke)bijeenkomst, feest of receptie. Sinds 2009 is Stania State een officiële trouwlocatie van de gemeente Tytsjerksteradiel.   › Bekijk hier het originele artikel als PDF bestand