Winterfolkavond met eten en muziek, met Ad Vanderveen & Kersten de Ligny

De vermaarde winterfolk-avond komt dichterbij. Eens per jaar komen muziekliefhebbers naar Stania State om te genieten van een gezellige winterfolkavond met lekker eten, begeleid door folkklanken, en een schitterend concert van een bijzondere artiest. Ditmaal komt Ad Vanderveen samen met Kersten de Ligny ons doen genieten van zijn prachtige songs.

Hier is zijn links naar een twee liedjes: http://www.youtube.com/watch?v=Vj3EfuI1z4I; http://www.youtube.com/watch?v=GSYKF0_jY5A

americana van internationale klasse

Luister naar Ad Vanderveen en je hoort zijn liefde voor muziek. Prachtige melodieën verweven met mooie teksten. Zijn omvangrijke oeuvre toont niet alleen zijn muzikale kwaliteiten, maar ook zijn muzikale invloeden door de jaren heen. Vanaf zijn veertiende schreef hij zijn eerste teksten en speelde hij gitaar beïnvloed door rock-’n-roll bands uit de jaren zestig. Al snel kwamen de singer/songwriters uit de jaren zeventig om de hoek kijken. Een eigen band in de jaren tachtig bleef niet uit. Met deze band ‘Personnel’ maakt hij vier albums. In 1993 besluit Ad alleen verder te gaan en ontplooit zich als groot artiest op nationaal en internationaal niveau. Naast zijn solo albums heeft hij een aantal projecten gedaan met onder andere “The O’Neils, Eliza Gilkyson en Iain Matthews. Verrassend was ook de dubbel-CD “Still Now” (2008), met één akoestische en één electrische ‘garage’-versie. In 2012 verscheen de CD ‘Driven by a dream’, waarin hij zijn faam als singer-songwriter meer dan waar maakt. Dit jaar verschenen van zijn hand verschenen de live-CD’s ‘Live at the Crossroads’ en samen met de O’Niels ‘Live Labor’. Zijn muziek wordt vaak gerangschikt onder ‘americana’, een vermenging van Amerikaanse muziekstijlen waaronder blues, country en folk. Een recensie in het tijdschrift Oor wordt Ad naar aanleiding van het album “Sooner or Later” geplaatst in een rijtje van bekende singer/songwriters zoals Bob Dylan, Neil Young, Jim Croce en James Taylor. Bijgestaan door de vocaliste Kersten de Ligny komt Ad Vanderveen naar Folk in de Wâlden; het wordt zeker weer een schitterende avond.

De avond begint om 19.00 u. met een gezellige en heerlijke maaltijd, gelardeerd met live folkmuziek.

Vriendelijke groeten, Freek Nijland

In verband met het karakter van de avond en de te verwachten belangstelling is reserveren noodzakelijk (bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736).

Wil je aangeven of je reserveert met of zonder buffet?

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk

kassa: 18.30 u.

lopend buffet: 19.00 u.

concert: 20.15 u

entree: all in € 30,- euro; alleen concert € 20,-

reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736