Tip Jar (NL)

Het nieuwe concertseizoen opent met een opmerkelijk duo van eigen bodem. Tip Jar laat zien dat goede ‘americana’ niet alleen in de USA wordt gemaakt.

Hier een You tube link: https://www.youtube.com/watch?v=1Qhk-y9dsys

Americana

Tip Jar is het muzikale project van Bart de Win (toetsen gitaar, zang) en Arianne Knegt (zang). Bart de Win draait al heel wat jaren mee in de muziek, was vijftien jaar lang Vaste Man bij Gerard van Maasakkers, tourt met internationale artiesten als Iain Matthews, Walt Wilkins en The Birds of Chicago, speelde met mensen als Greg Trooper en Kevin Welch. Hij bracht onder eigen naam drie albums met roots-muziek uit. Arianne Knegt debuteerde als leadzangeres bij country- en rockabillygroep ‘Mary-Lou & The Good Old Boys’ en maakte deel uit van Bart’s band ‘The Simple Life’. Onder de naam Tip Jar (letterlijk: fooienpot) bundelde het tweetal de krachten, met als resultaat inmiddels al twee fijne duet-CD’s met sterke wortels in de americana en uitstapjes naar pop, folk, bluegrass en blues. Eerlijke en pure muziek, waarin steeds de essentie en het karakter van het liedje het uitgangspunt is. Tip Jar komt naar Folk in de Wâlden met gitarist Harry Hendriks. Ze spelen o.a. liedjes van hun nieuwe CD ‘Tip Jar’ die recent is uitgekomen.

uit de pers: Hoogstaande americana uit Nederland. Pure schoonheid. Gesmeed met een ongebreidelde liefde voor muziek lukte het Bart de Win en Arianne Knegt opnieuw een voortreffelijke plaat te maken. (Oor)

Vriendelijke groeten, Freek Nijland en Haike van der Velde

Aangeraden wordt tijdig te reserveren!

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 15,- euro
reservering: bureau-n@kpnmail.nl; 058-2562736