Swalk 2015 op tournee

Swalk 2015 gaat op tournee en komt op 9 locaties in Friesland 11-20 september 2015

Swalk – Frysk op toernee reist in september opnieuw door verschillende dorpen en steden Friesland. Een interessant programma met het thema ‘Geld’, vol Friese literatuur, muziek, kunst, diverse lokale talentvolle gasten én Dette Glashouwer. Gepresenteerd door Wiebe Kaspers.
Op vrijdag 11 september is de start met het Fries boekenfeest in Leeuwarden en de negen dagen daarna zwerft ‘ (of swalkt) Swalk door Friesland.

Dette Glashouwer en Wiebe Kaspers

Theatermaakster Dette Glashouwer brengt een Friestalig theaterprogramma over geld. Wiebe Kaspers – jong muzikaal talent – schrijft een totaalprogramma over geld. Het thema van Swalk is namelijk ‘geld’ Dette Glashouwer heeft furore gemaakt met ‘suver nuver’en trad op bij De parade en Oerol. Zij treedt vaak op in het buitenland met haar theaterprogramma’s over geld, banksystemen en ruilhandel. Dette komt naar Friesland met stand-up economy vol nieuwe inzichten, sexy oplossingen en ‘rumble in the jungle’.
Wiebe componeert muziek en schrijft teksten, heeft al eigen muziekprogramma’s gemaakt, zoals ‘It gouden fjild’(Het gouden veld) en is regelmatig te zien en te horen bij Omrop Fryslân. Een multi-talent dat samen met Daan Slagter en Florian den Hollander het publiek nieuwe, bekende en vooral goed in het gehoor liggende muziek zal laten horen op een totaal eigen wijze.

Wanneer: Woensdag 16 september om 20.00 uur
Waar: Stania State, Oenkerk
Wie: Wiebe Kasper en Dette Glashouwer

Speciale gasten: Oene van der Veen en Jan Hooghiemstra

Woensdagavond zijn beeldhouwer Oene van der Veen en glaskunstenaar Jan Hooghiemstra aanwezig. Het avondprogramma over ‘Geld’ begint om 20.00 uur.

zie ook: www.swalk.nl

Reserveren:

l.bonnema@tresoar.nl of: 058 – 789 0740/ 789 0 792 (op werkdagen en voor 15.00 uur).
Entree: € 5,00

 

  
Klik om alle 2 beelden te bekijken