Stania State staat met een stand op het UIT! Festival

Op zondag 9 september a.s. tussen 13.00 en 18.00 uur organiseren de cultureel instellingen van Leeuwarden weer een gezamenlijke start van het cultureel seizoen met het festival !UIT in de Prinsentuin van Leeuwarden. Net als afgelopen jaren biedt het festival een breed scala aan activiteiten en optredens voor alle leeftijden op het gebied van theater, muziek, (beeldende) kunst, design, erfgoed en dans.

Tijdens de middag zijn optredens van onder andere Chef’Special, Zijlstra, Capella Frisea met Sint Vitus Kinderkoor, Yanesh en studenten van de Academie voor Popcultuur met intieme concertjes op het pontje in de Prinsentuin. Verder zijn er diverse acts van Jeugtheaterschool ‘n Meeuw, Acta, Tryater en Mark Hoenderboom. Ook kunt u een bezoek brengen op Het Schip De Lading, die ligt afgemeerd in de Prinsentuin, is er een kunst, design en fair-trade markt en kunt u zich laten informeren over het aanbod aan cultuureducatie op de markt van Kunstkade.

Tot slot is !UIT ook de start van een community art project ‘1000 plates to eat soup’.

Alles over !UIT kunt  u vanaf 1 augustus vinden op www.uit-leeuwarden.nl, op de festivalapp of via www.facebook.com/UitLeeuwarden