Souldada speelt ‘Watervolk’

Folk in de Wâlden zoekt haar grenzen op en presenteert de wereldmuziek van Souldada met haar nieuwe programma ‘Watervolk’.

Het Afrikaanse gedicht ‘WATERVOLK’ van Carina Stander vertelt over de noodzaak van het water voor mens en dier. Pas wanneer het gaat regenen in Afrika komt alles tot leven. Het contrast met een waterrijk gebied als Friesland lijkt groot. Maar in de lage landen is door de eeuwen heen de strijd tegen het water van levensbelang gebleken. Souldada (taal van de ziel, blues) is opgericht door de Sneker gitarist/componist Herman Woltman. Herman combineert taal en klank op een innovatieve manier. Samen met Nynke Laverman stond hij aan de wieg van de Friese fado. Zijn eerste programma Cancao of de Griekse Copacabana werd veertien keer uitgevoerd op Oerol, Mundial en in Zuid Afrika. In Watervolk wordt de as Afrika-Friesland centraal gesteld. Iedere taal stelt de mens in principe in staat volledig vrij te denken binnen zijn taal. De minderheidstalen Afrikaans en Fries vormen daarop in Watervolk geen uitzondering. De Afrikaanse auteur Carina Stander en de Friese auteur Baukje Wytsma schrijven liederen over verdeeldheid, armoede, liefde en hoop voor de toekomst. Hoe uitzichtloos de situatie soms ook lijkt, er is altijd die wil om te overleven. Het nieuwe theaterconcert Watervolk gaat over overleven met water als rode draad. Steeds zoekt de mens zijn weg met eb en vloed als metafoor van het dualisme van het leven. De zee neemt en de zee geeft.

Souldada = Herman Woltman (gitaar en zang), Carel van Leeuwen (cello), Femke Hoeksma (zang), Bart Soeters (bas) en Willem Smid (drums).

Aangeraden wordt aangeraden tijdig te reserveren

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk

aanvang: 20.30 u

entree: 15 euro

reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736

kijk ook eens op http://www.folkindewalden.nl