Philip Henry & Hannah Martin (GB)

In februari komt een gelauwerde Britse folk act naar Folk in de Wâlden. Behalve een goed gevulde prijzenkast (zoals ‘Best Folk Act’ 2012 bij de South West Music Awards, en in 2014 ‘Best Duo’ bij de BBC 2 Folkwards) nemen ze een schat aan liedjes en muzikaliteit mee.

Kijk en luister ook op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=e0gbZylhi0g ; https://www.youtube.com/watch?v=jjfYCoI03o8

Singer-songwriter / folk

Philip Henry en Hannah Martin worden gezien als een van de meest opwindende en innovatieve duo’s in de acoustic folk scene van de afgelopen jaren. Het duo beschikt over een uniek geluid gekenmerkt door een brede overlapping van diverse muziekgenres. Philip Henry is een van UK’s top slide-gitaristen en harmonica spelers. Hannah Martin is naast een begenadigd liedjesschrijfster en -zanger een multi-instrumentaliste op fiddle, viool en banjo. Ze schrijft warme en mooie liedjes met pakkende muzieklijnen en beschikt over een prachtige stem.
De Engelse media zijn lyrisch over dit duo. Hun voorlaatste CD ‘Mynd’ kreeg schitterende recensies in Daily Telegraph: ‘One of the most exciting albums I’ve heard in years’; The Guardian: ‘This duo has a combination of virtuosity, intensity and charisma that merits a slot on much bigger stages’. Op hun recent uitgekomen album ‘Watershed’ brengen ze anders dan op ‘Mynd’ waar ze uit de historie putten, meer persoonlijke en eigentijdse liedjes. Het duo was onder meer ‘special guest’ bij de Royal Albert Hall 20th Anniversary Show at Easter.

www.philliphenryandhannahmartin.co.uk

Probeer tijdig te reserveren (bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736).

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
aanvang concert: 20.30 u
entree: 15 euro
Reserveren?
Bel direct met 058 – 2562736 of stuur een mailtje naar: bureau-n@kpnmail.nl