Otto Groote, Gurbe Douwstra, Linde Nijland en Bert Ridderbos

Winterfolkavond met eten en muziek,
‘starring’ Otto Groote, Gurbe Douwstra, Linde Nijland en Bert Ridderbos in ‘Noordlied’

De vermaarde winterfolk-avond komt dichterbij. Eens per jaar komen muziekliefhebbers naar Stania State om te genieten van een gezellige winterfolkavond met lekker eten, begeleid door folkklanken, en een schitterend concert. Ditmaal brengen vier Noordelijke artiesten een gezamenlijk programma ‘Noordlied’.
Vier gerenommeerde folkmuzikanten Otto Groote, Gurbe Douwstra, Linde Nijland en Bert Ridderbos brengen samen het programma ‘Noordlied’. Met gevoel voor sfeer en lyriek boeien de noordelijke artiesten met tot de verbeelding sprekende nummers in het Nederlands, Engels, Plat-Duits en Fries. Thema’s zijn onder meer het landschap, de liefde en reizen. Otto Groote, woonachtig in Bremen in een voormalige bunker, schrijft in het Ost-Friesisch en Hoog-Duits en is inmiddels een geliefde gast op Omrop Fryslȃn, waar zijn liedjes veel gedraaid worden. De uit Gytsjerk afkomstige zangeres Linde Nijland woont op de rand van Nederland, vlakbij de Dollard. Met haar kristalheldere stem is ze internationaal bekend o.a. met het zangduo Ygdrassil (dat onlangs nog te bewonderen was in De Harmonie) en als solo artiest. Multi-instrumentalist Bert Ridderbos (gitaren, cittern, banjo en accordeon) begeleidt tal van artiesten in binnen en buitenland. Gurbe Douwstra, ook bekend als presentator bij Omrop Fryslân, schrijft en zingt liedjes in het Fries. Hij maakt ook deel uit van de ‘Fjouwer Trûbadoers’ die Fryslân jaarlijks afschuimen met hun liedjes. Vorig jaar traden Otto, Linde, Bert en Gurbe samen op in Duitsland en bleek er een klik in onderwerpen en gevoel.

.

De avond begint om 19.00 u. met een gezellige en heerlijke maaltijd met live folkmuziek.

 

Vriendelijke groeten, Freek Nijland en Haike van der Velde

In verband met het karakter van de avond en de te verwachten belangstelling is reserveren noodzakelijk (bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736).

Wil je aangeven of je reserveert met of zonder buffet?

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 18.30 u.
lopend buffet (ook vegetarisch): 19.00 u.
kassa concerten: 19.45 u.
concert: 20.15 u.
entree: all in € 30,- euro; alleen concerten € 20,-
reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736