Optreden Sido Martens ‘De Melanchool’

De waarschijnlijk oudste nog levende beste onbekende singer-songwriter van Nederland presenteert zijn laatste worp op zondag 22 september. Laatste ja, want Sido Martens stopt met het uitgeven van fysieke geluidsdragers.

‘Beste onbekende’ is trouwens geen kreet van Martens zelf, hij zou niet durven.

Feit is dat Martens nog voldoende puf heeft, maar dat er cijfermatig weinig eer meer valt te behalen aan het maken van cd’s, in zijn geval meestal verpakt in een fraai boekwerk(je). Verdienen aan zijn projecten is er al helemaal niet bij en dat hoeft ook niet per se, maar de gratis frustratie kan hij missen als de bekende kiespijn.

Dus waarom zich nog ergeren, dan liever een mooi slotakkoord in de vorm van een heuse elpee (vinyl) in combinatie met een cd.

En verder lekker blijven tokkelen en schrijven.

Onder de titel De Melanchool verscheen dit jaar al een gedichtenbundel in een oplage van 70, juist, omdat Martens dit jaar 70 werd. De elpee krijgt dezelfde titel. Het hoesontwerp is van graficus Siemen Dijkstra die speciaal voor dit project twee prachtige kleurenhoutsnedes maakte. Op de plaat zelf twaalf nieuwe liedjes waarbij Martens wordt begeleid door een aantal muzikale vrienden: Lielian Tan, Annemarieke Coenders, Ruben Mulder, Hubert Heeringa, Jan de Vries en Bart van Poppel.

De presentatie is gratis bij te wonen op het sfeervolle Stania State. Wie weet ook de laatste keer dat Sido Martens zich zo laat zien en horen. In ieder geval wel de perfecte gelegenheid om afscheidsplaat De Melanchool op vinyl en cd aan te schaffen. De oplage is met 150 stuks beperkt.

Als ik jou was wist het wel…

 

Wanneer: zondagmiddag 22 september

Waar: Landgoed Stania State, Rengersweg, Oentsjerk

Hoe laat: 15.00 tot 17.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)

Kosten: gratis entree; een gezamenlijke maaltijd (ook vegetarisch) volgt rond 17.30 uur, vooraf aanmelden: info@staniastate.nl, kosten maaltijd 15 euro p.p.