Opera op Stania

EEN REIS DOOR OPERALAND MET  DE WARME KLANKEN VAN VERONIKA JUHASZ en op de piano Lars Konings

Veronika Juhász werd in 1986 geboren in Szeged, een stad in het zuiden van Hongarije.
Als klein kind was ze gauw uitgekeken op kinderliedjes en begon ze opera-aria’s na te zingen. Klassieke muziek werd en bleef haar passie. Vanaf haar negende jaar nam haar vader Veronika (en later ook de andere vier kinderen) liftend mee op reis door West-Europa, op zoek naar mogelijkheden om haar stem te laten horen.
Mark Tiele Westra hoorde haar in Utrecht op straat aria’s zingen en hij was meteen onder de indruk van haar stem. Het gevolg was dat zij mocht optreden in het Friese radioprogramma “De Koperen Tún” van Aly van der Mark, de moeder van haar “ontdekker”. Later deed zij auditie aan het conservatorium in Groningen en volgde lessen aan de afdeling Klassieke Zang.
Veronika heeft meegedaan aan het Prinses Christina Concours in 2006. Bij de noordelijke voorronde kreeg ze de publieksprijs en de laureatenprijs.
Op de Dag van de Genomineerden kreeg ze opnieuw de publieksprijs en de Prix Sophie vocalistenprijs. Als gevolg hiervan werd ze uitgenodigd om met drie andere laureaten op te treden in Athene, Los Angeles, San Francisco en Vancouver.
In 2007 heeft ze meegewerkt aan een concertserie die werd georganiseerd door de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Prinses Christina Concours. De optredens vonden plaats op Nederlandse concertpodia zoals De Oosterpoort in Groningen en De Doelen in Rotterdam.
Na anderhalf jaar studie in Groningen maakte zij de overstap naar het conservatorium in Maastricht. Hier studeert ze nu klassieke solozang bij mevr. Yvonne Schiffelers.

In Maastricht ontmoette zij Lars Konings.

Lars werd geboren op 7 maart 1985 in Nijmegen.
Pas op 16-jarige leeftijd kwam hij in aanraking met de piano. Na anderhalf jaar privéles begon hij zijn studie aan het conservatorium in Maastricht.
Hier kreeg hij eerst les van mevr. Tonie Ehlen. Later zette hij zijn studie voort bij de heer Joop Celis
Veronika en Lars vonden elkaar op muzikaal gebied. Het gezamenlijk musiceren vinden ze beiden erg plezierig. Ook zijn ze geïnteresseerd in de verschillende stijlen in de muziek.
Samen streven ze naar een eigen interpretatie van de stukken die ze uitvoeren. Daarbij speelt een intensief contact met het publiek een belangrijke rol.

Het repertoire van Veronika en Lars is breed: zo komen er klassieke liederen van Mozart, Mahler en Schubert in voor, maar ook stukken van Weill en Stolz, die het Duitse jaren-30 gevoel weergeven. De ‘Habanera’ uit Carmen en Puccini’s ‘O mio babbino caro’ lopen over in chansons, gospels of evergreens zoals ‘Edelweiss’ en Somewhere’’, liederen uit de bekende musicals.

 

Wanneer: Zaterdag 19 januari 2013

Tijdstip: 16.00 uur

Locatie: Stania State te Oentsjerk

Entree: € 10,00

Arrangement: Entree en operadiner €30,00

 

Reserveren per mail: westmark@hetnet.nl of telefoon: 0511-472226

Zie ook de volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=Du7nGlo8OaE