John Fullbright, voorprogramma The Watchman

Ad van Meurs (No Blues en Folk Survival Club) tipte ons dat de aanstormende singer-songwriter John Fullbright uit de States naar Europa komt en Nederland aandoet. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen en boekten hem voor Folk in de Wâlden. Toen Ad zelf toezegde dat The Watchman (hijzelf en Ankie Keultjes) als voorprogramma wilde optreden, was onze dag helemaal compleet.

americana

John Fullbright komt oorspronkelijk uit Okemah (Oklahoma), waar ook Woody Guthrie vandaan kwam. Al op zeer jonge leeftijd toen hij nog maar net van de high school kwam, bracht hij in 2009 zijn eerste plaat uit, het live album ‘Live at the Blue Door’. Het album, dat hij snel in elkaar had gezet als binnenkomer voor de Folk Alliance 2009, brak de verkoop-records op Woodyfest, het jaarlijkse folkfestival ter ere van Woody Guthrie. Daarna ging het heel snel. Optredens overal in de USA en voorprogramma’s voor grote artiesten als Jimmy Webb, Joe Ely en Kevin Welch, werden zijn deel. Begin dit jaar kwam hij met zijn eerste studio-album ‘From The Ground Up’ en mengt zich hiermee volop tussen de beste nieuwe artiesten in the U.S.A.. Een genre is voor zijn muziek moeilijk aan te geven. Folk, americana of pop, het is alles tegelijk. Als voorprogramma treedt The Watchman op met een bloemlezing van hun nieuwe CD.

Hier zijn twee muzieklinks: http://www.youtube.com/watch?v=kj141rdReMM en http://www.youtube.com/watch?v=NQQO9tJNkWU&feature=fvwrel 

Vanwege de verwachte belangstelling wordt aangeraden tijdig te reserveren.

 datum: dinsdag 13 november 2012

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk

kassa: 20.00 u.

concert: 20.30 u.

entree: € 15,- euro;

reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736