JazzYpassion op Stania State

Op 18 november is er jazz op Stania State in Oentsjerk

Op het jazzpodium aldaar staat dan het combo van Monique Masé ;  JazzYpassion. Zangeres Monique, is van Friese origine, maar haar motto klinkt beter in het Engels vindt  ze: “No jazz without passion, no blues without a story, no latin without warmth”. Zo’n lijfspreuk moet wel garant staan voor een gloedvol resultaat.
Monique kan rekenen op ervaren muzikanten : Dick Granneman (gitaar), Frans van Dijk (bas), Jilt Drenth (drums) en Fer Kottier (saxen).

Het repertoire? Jazz, latin, blues, pop.  Dit alles met een knipoog naar vandaag!

Monique begon al heel jong met zingen. Via talentenjachten, zanglessen en workshops kwam ze terecht in allerlei formaties, waar ze haar voorkeur ontwikkelde voor de jazz. Ze volgde masterclasses. Haar grootste muzikale hartstocht ligt in de blues en blackgospel. Zo zong ze o.a. in DCMC (Dutch Combined Mass Choir). In Suriname, waar ze een aantal jaren woonde,  kon ze zich helemaal wijden aan haar favoriete muziek in haar eigen Black American Gospelkoor Friendship en nu dus in JazzYpassion. Monique en haar mannen brachten onlangs een prima cd uit met de titel Rhytm & Key. Behalve in het Engels, zingt Monique probleemloos in het Frans, Portugees, Fries. 

Wie meer wil weten over JazzYpassion kan het beste even googelen op www.jazzypassion.nl 

Dus zondag 18 november op Stania State, Rengersweg 98 b  Oentsjerk om 15.00 uur, de toegang is vrij.