Hans Theessink (NL / AUS)

folkblues

Al sinds eind jaren ‘60 is Hans Theessink een vaste waarde in de Nederlandse en internationale blues-scene. Al vroeg in zijn carrière kwam hij in aanraking met de blues; dat heeft hem nooit meer losgelaten Hans Theessink bracht meer dan 20 albums uit en speelde overal en met iedereen. Hij speelde op menig Amerikaans bluesfestival en sleepte vele Europese prijzen in de wacht. Op zijn albums prijken zowel eigen composities als vertolkingen van bestaande bluesliedjes. Hij werkte als begenadigd gitarist mee aan plaatopnamen van vele groten als Rory Block, Taj Mahal, Ron Wood, The Dubliners, Clannad en Mary Chapin. Zijn wereldwijde erkenning bracht ook veel artiesten als Dolly Parton, Arlo Guthrie, Richard Thompson en Ry Cooder er toe om aan zijn plaatopnamen mee te werken. Twee jaar geleden was hij voor het eerst bij Folk in de Wâlden. Het optreden was zo aansprekend en indrukwekkend dat we hem nu ‘na de corona-pauze’ weer gevraagd hebben te komen. Wanneer je in 2018 het optreden gemist hebt, is hier een herkansing. Bluesbrothers en folkies mogen dit concert beslist niet missen.
Hier zijn enkele You tube-linken: https://www.youtube.com/watch?v=NJSNNyiAn8Q https://www.youtube.com/watch?v=JNR0OMp_iz0 https://www.youtube.com/watch?v=jNV7xIH49mE

Gezien de te verwachten belangstelling wordt aangeraden tijdig te reserveren

Datum: 26 april
zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 20,- euro
reservering: bureau-n@kpnmail.nl; 058-2562736

P.S. dit concert is het laatste concert dat Freek Nijland organiseert. Dus ook een soort afscheid. Dit is echter niet het einde van Folk in de Wâlden. Freek zijn dochter Linde Nijland en Bert Ridderbos hopen Folk in de Wâlden in het nieuwe seizoen te kunnen voortzetten.