Folk in de walden met Klaske Oenema en Annemarieke Coenders

Klaske Oenema is zangeres, beeldend kunstenaar en schrijver. Bekend zijn haar performances met overhead projector, waarvoor ze in 2006 de publieksprijs won van de Eindexamenexpositie van de Rietveld Academie en onder meer op Noorderslag en Crossing Border te zien was. Als singer-songwriter komt ze met minimalistisch vormgegeven, verstild breekbare en persoonlijke luisterliedjes, uitgevoerd in samen met haar trouwe gezel en toetsenist/multi-instrumentalist Harm Wierda. Recent was ze hiermee o.a. op Oerol te beleven. Haar tweede CD ‘Undecided Storm’ is dit jaar uitgekomen. Hoewel ze via haar vaders kant Friese wortels heeft (Rotstergaast), treedt ze eigenlijk weinig in Fryslân op. Dat wordt bij deze rechtgezet. Haar stem is zacht als pluche, de liedjes klinken kinderlijk eenvoudig en zijn vaak van betoverende schoonheid (Oor).

Annemarieke Coenders, tot 2007 bekend als één van beide zangeressen van Ygdrassil, is na de scheiding een solocarrière begonnen die er niet om liegt. Behalve zangeres is Annemarieke tekenaar/illustrator. Ze schrijft en zingt haar eigen liedjes. Ook zij was te zien op grote festivals als Lowlands (met Ygdrassil) en Folkwoods. De magie van haar stem, van een bijna fluistering tot volle schreeuw, begeleid door de subtiele drumpartijen van Wim Sebo maakt haar optreden tot een gebeurtenis. In 2010 is haar eerste CD ‘Go’ uitgekomen die overal lovende recensies kreeg. Ze werkt nu aan een nieuwe CD.

“Coenders maakt hier als zangeres en liedjesschrijver grote indruk” – “alle nummers zijn van grote schoonheid, muzikaal en emotioneel” (popblad Heaven).

Aangeraden wordt tijdig te reserveren bij Freek Nijland.

datum: woensdag 9 oktober 2012
zaal:
Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa:
20.00 u.
concert:
20.30 u
entree:
€ 15,- euro;
reservering:
bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736

 

  
Klik om alle 3 beelden te bekijken