The ‘Tannahill Weavers’

In 2011 was Scottish finest traditional band ‘Tannahill Weavers’ ook te gast bij Folk in de Wâlden. De beroemde band die al in de jaren zeventig in de hele wereld furore maakte, brengt nog altijd een aansprekend repertoire van traditionele Schotse en Ierse folksongs, jigs & reels. Bij hun nieuwe Europese tour kunnen we weer van ze genieten.

 

Schotse traditionele folk

Neem een Schots plaatsje in 1968 met een historisch verleden in de weversindustrie, voeg daarbij de naam van de locale dichter Robert Tannahill en tel hierbij op een groepje gedreven musicerende jonge knapen in een achterkamertje en de band The Tannahill Weavers is geboren. Op de grondleggers Roy Gullane (gitaar, zang) en Phil Smillie (fluit, tin whistles, bodhrán, zang) na, kende de band verschillende bezettingen en is uitgegroeid tot een internationaal grote en sterke groep met een eigen identiteit. Kenmerkend voor de Tannies is dat zij met hun Keltische levenslust een divers repertoire van traditionele muziek verweven met stuwende ritmische, zelfs rock-en-roll achtige arrangementen. Of het nu gaat om een a-capella ballade uitgevoerd met schoonheid en precisie of een ruige Gealic battle tune, deze band is inventief en uniek in zijn soort met prachtige zang en akoestische/ traditionele instrumenten. “An especially eloquent mixture of the old and the new.” New York Times Het is dan ook niet verwonderlijk dat wereldwijd jong en oud binnen en buiten de folkscène tot hun fans behoren.

Naast Roy Gullane en Phil Smillie zijn te bewonderen Colin Melville (Highland bagpipes, Schotse smallpipes, tin whistles) en John Martin (viool, cello, viola, zang). Hoewel deze virtuoze en multi-instrumentalisten hun werk serieus nemen, spelen zij vol humor en laten het publiek genieten van een onvergetelijke concert.

 

Vanwege de te verwachten belangstelling wordt aangeraden tijdig te reserveren

 

Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk

Aanvang: 20.30 u

Entree: 15 euro

Reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736

Kijk ook eens op www.folkindewalden.nl