Celtic Ways, Merain kastelentour

Merain’s kastelentour trekt dit jaar o.a. langs het Muiderslot, Kasteel Geldrop, Kasteel Radboud, Landgoed Stania State, Kasteel Ammersoyen, Huis te Breckelenkamp, Kasteel Doorwerth, Burg Linn (D)en Burg Stolberg (D)

Wie aan Ierland denkt, denkt aan mystieke landschappen, aardige mensen en adembenemende muziek. Merain (zang, viool, Keltische harp) heeft voor haar nieuwe concerttour Celtic Ways de prachtigste Ierse muziek verzameld en toert daarmee langs bijzondere kastelen in Nederland en Duitsland. Op donderdag 5 oktober kun je bij ons genieten van Merain’s verfijnde Ierse sferen.

De muziek

Op het programma staan traditionele Ierse liederen en melodieën, die de dames van Merain in geheel eigen bewerkingen spelen. Daarnaast voeren zij je terug naar de tijd van de barokharpisten Connellan en O’Carolan. Ronduit verrassend zijn hun akoestische bewerkingen van moderne nummers van Enya en Luka Bloom. Kortom, een prachtig afwisselend programma met Ierse melancholie, vrolijkheid en het aanstekelijke speelplezier van Merain.

Over Merain

De van origine klassieke musiciennes van Merain verzamelen, bewerken en schrijven zelf de muziek die zij in hun concerten spelen. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (Keltische harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt in Nederland en Duitsland en was tijdens haar vorige tour driemaal te gast bij radio 4.

Kaarten

donderdag 5 oktober 2017 20:00 uur

Kaarten  17 euro
kinderen t/m 15 jaar 12 eur0

» Ticketshop