CD presentatie Sido Martens

Op dinsdag 1 mei presenteert Sido Martens zijn nieuwe cd op landgoed Stania State in Oenkerk.

Suikerhard & Bitterzoet is soms hard met een honingzachte vulling, soms bitter maar wel met een milde nasmaak. Nooit halfzacht of mokerbruut. De nuance is altijd aanwezig, de tinten tussen zwart en wit kleuren immers het mooist.

Vijftien persoonlijke liedjes over het leven en alle emoties die daarmee gepaard gaan. Herkenbaar qua gevoel, maar uitgevoerd zoals Sido Martens dat nu eenmaal doet, de enige manier ook waarop hij dat kan: sober en – vooruit – soms somber, gedetailleerd in beeldende teksten, geraffineerd in de arrangementen. In ieder geval niet voor de hand liggend en bijna altijd dwingend tot oplettend luisteren.

Holadijeerefreintjes ontbreken, inhaken en meedeinen lukt ook al niet. Suikerhard & Bitterzoet vraagt een aandachtig oor.  Het is niet anders, maar het is goed zo.

Op deze Dag van de Arbeid wordt er niet gedanst rond de Meiboom en ook Morgenrood zal niet klinken. Wel spelen Lielian Tan, Willo de Bildt, Ruben Mulder (o.v.b.) en Sido Martens samen bijna alle liedjes van Suikerhard & Bitterzoet.

Bijzonder is dat een deel van de productiekosten dankzij crowdfunding is verworven: Martens bood de liedjes ter adoptie aan. Binnen een week waren alle 15 stiefliedjes onder dak.

De cd verschijnt bij I-C-U-B4-T- een sub-label van Music & Words uit Amersfoort.

zaal open: 20.00 uur
aanvang: 20.30 uur
entree: gratis

» www.sidomartens.nl