Birds of Chicago & Peter Mulvey

Voor allen die het concert van Po’Girl hebben bijgewoond in 2010 is dit een weerzien met sterzangeres en songwriter Allison Russell die nu samen met J.T. Nero de podia bestormt als ‘Birds of Chicago’. Met hen komt ook Peter Mulvey naar Stania State. Hij was al eens bij ons te gast in 2007. Dit mag je eigenlijk niet missen. Hier is alvast een voorproefje:

Birds of Chicago is zo’n folkduo dat je maar zelden hoort. Natuurlijk, we kennen Allison Russel als de schitterende leadzangeres en songwriter van de Canadese supergroep ‘Po’Girl en de Amerikaanse J.T. Nero (The Clouds) als een soulfull singer-songwriter. Maar samen voltrekt zich een muzikale gebeurtenis, waar de vonken van af spatten. Uit hun eigen bio: ‘Allison Russell clarion voice wraps around the broken country-soul croon of J.T. Nero, delivering their tales of hope, despair and… seahorses. Echoes of mountain gospel, doo wop, and classic soul, with back porch instrumentation. Two of the most compelling new voices in American music’.
Peter Mulvey: Dat de Amerikaanse singer-songwriter Peter Mulvey een bijzondere artiest artiest is blijkt wel uit het feit dat hij zijn laatste toer in Amerika per fiets deed. Zijn sterke bluesy songs en zijn warme, en doorleefde stem maken hem tot een welkome gast op internationale podia. Peter Mulvey bedient zich van meerdere stijlen en doet dit met opvallend groot gemak met elementen uit de Ierse folk, americana en rock; alles gemixed, zoals hij dat kan.

datum: dinsdag 26 maart 2013
zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 15,- euro
reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736

Reserveren

Je kunt nu ook alvast reserveren voor de grote voorjaarsfolkavond op dinsdag 16 april met eten en muziek en als grote act Lenny Kuhr. Ze brengt haar programma Liefdeslied, ditmaal niet in een groot theater, maar gewoon bij ons eigen streekpodium. De avond begint om 19.00 u. met een lopend buffet en concert om 20.15 u. Nadere gegevens volgen.

  
Klik om alle 2 beelden te bekijken