Bears of Legend

Soms kom je in de unieke gelegenheid een absolute topband te boeken, een kans die je niet kan laten lopen. Dat is het geval met de 6-koppige Canadese (Quebec) progressive folkband ‘Bears of Legend’. In het rijtje Europese optredens met o.a. Parijs en Gent, prijkt nu Oentsjerk als enige optreden en première voor Nederland. Mis dit niet, het is mogelijk de enige kans om deze schitterende band te kunnen meemaken.

Progressive folk

Bears of Legend is een jonge, snel rijzende ‘nouveau folk’ band, afkomstig uit Trois Rivieres in de Canadese provincie Quebec. De folkband presenteert een unieke vorm van folk met klassieke en symfonische elementen. Ze legt verbindingen tussen vroegere folkrock van groepen als The Strawbs en Fairport Convention en de progressive rock van Renaissance en Camel. De groep creëert een geïnspireerde atmosfeer van verwondering, verbazing en kippenvel. De teksten zijn veelal geinspireerd op Noord-Amerikaanse volkssprookjes. De groep zingt prachtige vocale harmonieën vervat in orkestrale thema’s met naast drums en keyboard instrumenten als mandoline, cello, bas, accordeon, ukelele, percussie en fluit. In 2015 verscheen hun nieuwe concept-album ‘Ghostwritten Chronicles’. De band is genomineerd voor de ‘Top 5 Rising Star of Montreal’.

Over hun nieuwe album: “Le groupe folk Bears of Legend mise sur un mélange efficace de musique traditionnelle et de rock progressif, sur des thèmes qui essaient de sortir des sentiers battus. Le nouvel album de la formation, Ghostwritten Chronicles, en est un bel exemple” (Le Critique de Salon).

In verband met de te verwachten belangstelling voor dit concert is vroege reservering aan te raden (bureau-n@kpnmail.nl).

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 15,- euro
reservering: bureau-n@kpnmail.nl of 058-2562736