Bears of Legend (uitverkocht)

In oktober bestaat Folk in de Wâlden 15 jaar. Vijftien jaar folkbands en singer-songwriters van internationale allure naar een dorpje in Fryslân. Om dit te vieren komt Folk in de Wâlden met een imponerend jubileumconcert van de Canadese top folkband ‘Bears of Legend’. Omdat hun speellijst overvol was, bleek de maandagavond de enige mogelijkheid om ze naar Stania State te krijgen. Kom allen en word overrompeld!

Progressieve folkrock

Bears of Legend is een jonge, ‘nouveau folk’ band, afkomstig uit Trois Rivieres in de Canadese provincie Quebec. De folkband presenteert een unieke vorm van folk met klassieke en symfonische elementen. Ze legt verbindingen tussen vroegere folkrock van groepen als The Strawbs en Fairport Convention en de progressive rock van Renaissance met een vleug Mumford & Sons. De groep creëert een geïnspireerde atmosfeer van verwondering, verbazing en kippenvel. De teksten zijn veelal geïnspireerd op Noord-Amerikaanse volkssprookjes. De groep zingt prachtige vocale harmonieën vervat in orkestrale thema’s met naast drums en keyboard instrumenten als mandoline, cello, bas, accordeon, ukelele, percussie en fluit. In 2015 verscheen hun concept-album ‘Ghostwritten Chronicles’. De band speelde op veel grote festivals waaronder Dranouter.

Hier zijn twee you tube links (wil je niet verslingerd raken, luister dan niet!!): https://www.youtube.com/watch?v=2m_9oRuUI-4 en https://www.youtube.com/watch?v=tompofx6Tak

In verband met de verwachte belangstelling is het beslist noodzakelijk tijdig te reserveren! (bureau-n@kpnmail.nl).

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 20,00 [contante betaling bij de kassa, geen pin!]
reservering: bureau-n@kpnmail.nl