Anna Tivel & Jeffrey Martin (USA)

Vorig jaar was de langverwachte eerste tour van Anna Tivel en Jeffrey Martin naar Europa. Ze deden ook Folk in de Wâlden aan. Het koppel maakte zoveel indruk dat we ze dit jaar gelijk weer gevraagd hebben toen we hoorden dat in Nederland kwamen. Voor wie er toen wel of niet waren een echte aanrader die je niet zou moeten missen.
Volg de links naar you tube  https://www.youtube.com/watch?v=19xi1g08NKU   https://www.youtube.com/watch?v=dk1C4wrQmuU

 

americana / songs

 

Jeffrey Martin, geboren in Texas in 1984, belandde al gauw in Eugene, Oregon in het Noordwesten van Amerika. Hij had het geluk dat daar rond de eeuwwisseling veel singer-songwriters optraden als Leo Kotke, John Gorka en David Wilcox, die hun sporen nalieten. Hij werd zelf een talentvolle singer-songwriter, die sterk is beïnvloed door Bob Dylan, Neil Young en Jackson Browne. Zijn teksten zijn ijzersterk, zijn stijl is authentiek en rauw en vooral live is hij op zijn best. Indie-folk van het allerhoogste niveau. In 2014 kwam zijn derde, veelgeprezen album uit: “Dogs in the daylight”. “Hearing his songs is a lot like getting a musically guided tour inside the thoughts of a man who is trying to make sense of the world around him. Martin’s songs are easy to listen to and linger over”(Eugene Daily News)

Anna Tivel is opgegroeid in de bossen en boerenland in landelijk Washington, maar streek uiteindelijk  neer in Portland, Oregon. Ze schrijft en zingt folkliedjes en vertelt daarin verhalen over het leven. Ze vertellen van de sterke kleuren van het leven in een dorp op het platteland en de harde, scherpe lijnen van het leven in de stad. Met haar pure, ietwat hese stem, die soms doet denken aan Anaïs Mitchell, geeft ze een karakteristieke vertolking van haar eigen liedjes.  Over haar derde album ‘Heroes Waking Up’:”A superb and sublime album from a voice that deserves to be shouted from the highest rooftops.”(Folk Radio UK)

 

Samen brengen ze een sublieme show met prachtige liedjes, die hun weg vinden naar binnen.

Vriendelijke groeten, Freek Nijland en Haike van der Velde

Aangeraden wordt tijdig te reserveren!

zaal: Stania State, Rengersweg 98 B, Oentsjerk
kassa: 20.00 u.
concert: 20.30 u.
entree: € 20,- euro
reservering: bureau-n@kpnmail.nl; 058-2562736